TÜRKRAD 2019’da Bir Oturum: “Yeni Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Laboratuvardan Kliniğe”

Türk Radyoloji Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Katılımlı 40. Ulusal Radyoloji Kongresi TÜRKRAD 2019, 5-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya Belek Titanic Kongre Merkezi’nde geçirildi. Kongreye İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, UMRAM ve ASELSAN‘dan katılımlar oldu.

Kongrede, ASELSAN desteği ile görüntüleme teknolojilerinde çalışan araştırmacıların bir araya geldiği bir çalıştay düzenlendi. “Yeni Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Laboratuvardan Kliniğe Kursu" 7 Kasım 2019 Perşembe ve 8 Kasım 2019 Cuma günleri yapıldı.  Bu kursun ilk gününde giriş konuşmasını 40. Radyoloji Bilimsel Kurul Başkanı ve UMRAM araştırmacısı Prof. Dr. Kader Karlı Oğuz, ASELSAN’dan Dr. Ömer Demirkaya ve University of Minnesota araştırmacısı Prof. Dr. Kamil Uğurbil yaptılar.

“Yeni Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Laboratuvardan Kliniğe" adlı oturumu UMRAM Direktörü Prof. Dr. Ergin Atalar ile Türk Radyolji Deneği Başkanı ve UMRAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Hazırolan yaptılar. Bu oturumda, Prof. Dr. Ergin Atalar “Yerli MR Cihazı", UMRAM mezunu ve ASELSAN çalışanı Dr. Volkan Açıkel “Gradyan ve RF verici anten dizisi", UMRAM araştırmacısı Dr. Manouchehr Takrimi “x, y, z gradyanları yetmez mi?", UMRAM araştırmacısı Ehsan Kazemivalipour “Design of an efficient double-row multi-channel degenerate birdcage array coil in terms of power efficiency for producing local high homogeneity and homogenous circularly-polarized field distributions" ve UMRAM araştırmacısı Reza Babaloo “Compensation of gradient array system imperfections with a high resolution digital controller" başlıklı sunumlar yaptılar. 

“Derin Öğrenme" oturumunda UMRAM araştırmacısı Doç. Dr. Tolga Çukur “Hızlı MRG için Derin Öğrenme Teknikleri" başlıklı bir sunum yaptı ve oturumun sözel sunum kısmını yönetenler arasında yer aldı. Bu kısımda UMRAM araştırmacılarından Abdullah Ömer Arol “Manyetik Parçacık Görüntüleme için Süper Çözünürlük", Bilal Taşdelen “Dynamic Simultaneous Transmission and Acquisition in MRI" ve Süheyl Taraghinia “Bir Vena Kava Filtresinin MR Uyumluluğu" başlıklı sunumlar yaptılar.

8 Kasım 2019 Cuma günü “Yenilikçi Görüntüleme Teknikleri" oturumunu İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nden Prof Dr. Yusuf Ziya İder ile UMRAM Yardımcı Direktörü ve araştırmacısı Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş yönettiler. Bu oturumda, Prof. Dr. Yusuf Ziya İder “Manyetik Rezonans Kullanarak Larmor Frekansında Elektriksel Özellik Görüntüleme", UMRAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Eyüboğlu “Manyetik Rezonans Tabanlı Elektrik Akımı ve İletkenlik Görüntüleme",  Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş “Manyetik Parçacık Görüntüleme ile Kanser Görüntüleme ve Tedavi Takibi" ve UMRAM araştırmacısı Ahmet Rahmetullah Çağıl “Preklinik Manyetik Alansız Nokta/Manyetik Alansız Çizgi Hibrit Manyetik Parçacık Görüntüleme Tarayıcısı Tasarımı" başlıklı sunumlar yaptılar.

“MRG Veri İşleme" oturumunu yönetenler arasında Murat Eyüboğlu yer alırken bu bölümde, Doç. Dr. Tolga Çukur “Hızlı MRG için Sıkıştırılmış Algılama Teknikleri", UMRAM araştırmacısı Laleh Eskhandarian “Demiyelinizan Hastalıkta Arka Sistemin Morfolojik ve Strüktürel Değişiklikleri", UMRAM araştırmacısı Cemre Arıyürek “Çoklu Frekans MR Elastografi", UMRAM araştırmacısı ve ASELSAN çalışanı Ali Alper Özaslan “X-Uzayı Tabanlı Manyetik Parçacık Görüntülemede Gezingeden Bağımsız Görüntü Geriçatımı" ve UMRAM araştırmacısı Ecrin Yağız “X-Uzayı Manyetik Parçacık Görüntülemede Doğrusal Olmayan Seçme Alanı Kaynaklı Artifaktlar" başlıklı sunumlar yaptılar.

Detaylı programa buradan ulaşabilirsiniz.