18. Ulusal Sinirbilim Kongresi

18. Ulusal Sinirbilim Kongresi Bilkent Üniversitesi tarafından 6-9 Kasım 2020 arasında düzenlenmiştir. Bilkent Üniversitesi kampüsünde yapılması planlanan kongre, pandemi dolayısıyla Zoom platformu üzerinden yürütülmüştür. Kongre toplamda 10 konferans, 15 panel ve 5 kurs içerirken, bu oturumlarda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve bölümlerinden 65 değerli konuşmacı söz almıştır. Bunlara ilaveten 9 sözel oturum ile 3 poster tartışma oturumlarında toplamda 63 sözel bildiri ve 94 poster bildirisi sunulmuştur.

Düzenleme organizasyonunu üstlenen temel komite içerisinde Tolga Çukur, Hüseyin Boyacı, Burcu Ayşen Ürgen, Hulusi Kafalıgönül ve ODTÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dicle Dövencioğlu yer almaktadır. Organizasyona destek veren diğer Bilkent öğretim üyeleri Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi (UMRAM) direktörü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü fakülte üyesi Ergin Atalar’ın yanı sıra Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi direktörü ve üniversitemizin Psikoloji bölüm başkanı Michelle Adams’dır. Ayrıca kongrenin çevrimiçi ortamda sorunsuz geçmesi için teknik yürütücülüğü Sinirbilim, Psikoloji ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinde lisansüstü çalışmalarını sürdüren öğrencilerden oluşan bir ekip üstlenmiştir.

Kongre, bir yandan 600’den fazla katılımcıya ev sahipliği ederken diğer yandan da çevrimiçi platformlarda yürütülmesi planlanan başka organizasyonlar için oldukça başarılı bir örnek teşkil etmiştir. Özet kitabına ve kongre ile ilgili daha detaylı bilgilere şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://bad.org.tr/usk18/