Taghi Khaniyev UMRAM’a katıldı!

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde doçent olan Taghi Khaniyev’in UMRAM/ASBAM ailesine katıldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aramıza Hoşgeldiniz!

Bilkent’e katılmadan önce, MIT Sloan School of Management’ta Massachusetts General Hospital (MGH) ile hastane operasyonları yönetimi konusunda işbirliği içinde çalışan doktora sonrası araştırmacıydı. Araştırmaları, sağlık ve sinirbilim uygulamalarına özel bir odaklanma ile makine öğrenimi ve optimizasyon etkileşimi ile veriye dayalı analitik araçlar geliştirmeye ve uygulamaya odaklanmaktadır. MIT/MGH’ye katılmadan önce Waterloo Üniversitesi’nde Yönetim Bilimi alanında doktorasını aldı. Başlıca araştırma alanları beyin bağlantı ağları, hastane operasyonları yönetimi, derin sinir ağları, veriye dayalı optimizasyon, matematik programlarında yapı tespiti ve ayrıştırmadır. Araştırmaları INFORMS Journal on Computing, Frontiers in Neuroscience ve European Journal of Operations Research gibi prestijli bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Büyük ölçekli optimizasyon problemlerinin ayrıştırılması ve paralel işlenmesi için geliştirdiği bir algoritma yazılım şirketi SAS Inc. tarafından benimsenmiştir, taburculuk tahmini için geliştirdiği makine öğrenimi aracı, Kapasite Koordinasyon Merkezi’nin MGH’deki (Harvard) iş akışının ayrılmaz bir parçası haline geldi, geliştirdiği bir ameliyat süresi tahmin modeli Lucile Packard Çocuk Hastanesi (Stanford) tarafından kullanıldı ve makalesi insan beynindeki merkez bölgeleri belirlemeye yönelik ağ optimizasyonu yaklaşımında Kanada Yöneylem Araştırmaları Derneği (CORS) tarafından en iyi öğrenci makalesi ödülünü kazandı.