Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi

Biz Kimiz?
UMRAM, Mayıs 2009 tarihinde Bilkent Üniversitesi-Cyberpark içerisinde T.C. Kalkınma Bakanlığı desteği ile kurulmuştur.
Şuanda Bilkent Üniversitesi Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi içerisinde hizmet vermektedir.
Misyonumuz
Merkezin misyonu manyetik rezonans (MR) araştırmaları konusunda yapılan araştırma projelerini teşvik etmek, desteklemek ve gerçekleştirmektir.
UMRAM MRG teknolojisini kullanan ve geliştiren multi-disipliner grupları bir araya getirmektedir.
Araştırma Grupları
Merkezimizde bulunan dört araştırma grubu: MRG Donanım Mühendisliği, MRG Yazılım Mühendisliği, Psikoloji ve Sinirbilim, ve Radyoloji Araştırmaları
Ekipman
Merkezimizde sadece araştırmaya yönelik olarak kullanılan bir adet Siemens 3 Tesla MAGNETOM Trio MRG cihazı ve bir adet de Scimedix SM160 1.5 Tesla MR cihazı bulunmaktadır. İlave olarak merkezimizde hayvan araştırma, elektronik ve psikofizik laboratuvarları bulunmaktadır.
Dış Kullanım
UMRAM'ın açık kapı politikası vardır. Araştırmacılar merkezimizdeki ekipmanları kullanabilir ve gerekirse veri toplamak için personelimizden yardım alabilirler.
Dr. Tolga Çukur UMRAM'ı tanıtıyor

Manyetik Rezonans (MR) Donanım Mühendisliği