UMRAM/NSC-ASBAM Bahar 2024 Seminerleri: ”Soft and Flexible Bioelectronics for Brain-Computer Interfaces”

Dr.Siyuan Zhao

 

Tarih: 8 Şubat 2024

Saat: 16.30

Yer: Zoom

 

https://zoom.us/j/3750698016?pwd=YXhhNWNsUHBCdXJvMWI0R201ZGo0QT09&omn=92639551011

Zoom Kimliği: 375 069 8016

Pass: 505709

 

Özet: Aynı nöronların elektriksel aktivitesinin ilgili tüm zaman ölçeklerinde stabil bir şekilde kaydedilmesi, hafıza ve yaşlanma ile ilişkili sinirsel aktiviteyi anlamak, beyin-bilgisayar arayüzü performansını arttırmak ve nörolojik bozuklukları araştırmak için önemlidir. Ancak mevcut implante edilebilir cihazlar, beyin dokusu ve cihazlar arasındaki mekanik ve yapısal farklılıklar nedeniyle uzun zaman aralıklarında stabil kayıt sağlayamamaktadır. Ayrıca, bu cihazlar manyetik duyarlılıktaki farklılıklar nedeniyle manyetik rezonans görüntülemenin (MRI) klinik görüntüleme teknikleriyle uyumlu değildir.

Bu konuşmada ilk olarak, davranan hayvanların beyinlerindeki aynı nöronların elektriksel aktivitesini tüm yetişkin yaşamları boyunca takip edebilen, doku benzeri özelliklere sahip, esnek ve yumuşak biyoelektroniği tanıtacağım. Spesifik olarak, açık, katlanmamış bir ağ yapısına sahip olan biyoelektroniğin farelerde birden fazla beyin bölgesi boyunca hassas bir şekilde implantasyonu için bir yöntem tanımlayacağım ve böylece yıl boyu kayıtlar sırasında probun kaymasını önleyeceğim. İkinci olarak, biyoelektronik malzemelerin elektrokimyasal kararlılığının temel sınırlamalarını tartışacağım ve sinir sisteminde uzun vadeli stabil nöral elektrofizyoloji için üç boyutlu bir biyoelektronik platformu sağlayarak bu sınırlamaların üstesinden gelmeye yönelik stratejilerimizi sunacağım. Üçüncüsü, bir hayvan hastalığı modelinde DBS’nin tüm nöromodülatör etkilerini ortaya çıkarmak için eşzamanlı tüm beyin fonksiyonel MRI ve derin beyin stimülasyonu (DBS) için yüksek düzeyde MRI uyumlu elektrotlar sunacağım. Son olarak, nörolojik bozuklukların uzun vadeli izlenmesi ve tedavisi için bu elektroniklerin geliştirilmesi ve uygulanmasında gelecekteki ilerlemeleri tartışacağım.

Bio: Dr. Siyuan Zhao şu anda Harvard Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu Biyomühendislik Bölümü’nde Profesör Jia Liu’nun laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2019 yılında doktora derecesini aldı. Pekin Üniversitesi İleri Disiplinlerarası Çalışmalar Akademisi’nde Profesör Xiaojie Duan’ın gözetiminde Fiziksel Kimya alanında lisans derecesi ve B.S. 2014 yılında Shandong Üniversitesi’nden Kimya bölümünden mezun oldu. Temel sinirbilim sorularını ve biyomedikal sorunları çözmek için yeni malzemeler ve biyoelektronik geliştirmekle ilgileniyor.