UMRAM/ASBAM Bahar 2023 Seminerleri: “Multimodal Functional Neuroimaging for Surgical Skill Assessment”

Dr. Öğr.Üyesi Hasan Onur Keleş

Ankara Üniversitesi

Tarih/Saat: 30 Mayıs Salı, 12:30

Toplantı Kimliği: 942 4349 1429 (Şifre Kodu: 896970)

Özet: Son yıllardaki araştırmalarım pratik, noninvaziv, mobil multimodal fonksiyonel nörogörüntülemenin (fNIRS ve/veya EEG) ön saflarında yer aldı. Amaçlarımdan biri insan performansını tahmin etmek için belirteçler oluşturmaktır. Bu tür işaretleyiciler, operatörlerin beceri düzeylerine, yaptıkları görevlerin özelliklerine veya kullandıkları araçlara ilişkin objektif ölçümler sağlayabilir. Cerrahi eğitim ve öğretime odaklanan nöro-ergonomi konusunda devam eden çalışmalarımızdan bahsedeceğim.

Konuşmacı Hakkında: Hasan Onur Keleş, Ankara Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçenttir. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Disiplinlerarası Sinirbilim Bölümü’nde ve Türkiye Sinirbilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi’nde (NÖROM) Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Doktora derecesini aldı. Doktora derecesinin ardından Harvard Tıp Fakültesi Massachusetts Genel Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne doktora sonrası araştırmacı olarak katıldı. Dankook Üniversitesi (G.Kore), Lubeck Üniversitesi (Almanya) ve Xi’an Jiaotong Üniversitesi’nde (Çin) misafir araştırmacı olarak bulundu. Laboratuvar hedefi, multimodal nörogörüntüleme (fNIRS ile ilgili) alanında uzmanlık oluşturmak ve klinik popülasyonlarda, nöro-ergonomide ve insan-insanlarda veriye dayalı çalışmalar için yeni, mobil görüntüleme ve makine öğrenimi analiz tekniklerini kullanabilmektir. bilgisayar etkileşimi. 50’den fazla bilimsel makale ve konferans bildirisi yayınlamış ve katkıda bulunmuştur.