EE Mezunları Araştırma Konferansı’nda UMRAM öğrencilerine iki ödül

Elektrik Elektronik Mühendisliği (EE) Bölümü ve IEEE Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen 34. Lisansüstü Araştırma Konferansı, 25 Ocak Perşembe günü EE binasının zemin katındaki amfilerde gerçekleşti. Bilkent EE yüksek lisans öğrencileri, gün boyu süren etkinlikte sözlü ve poster sunumlarıyla son teknoloji araştırma projelerini anlattılar.

Bu yılın konferansı, üç zaman bloğunun her birinde eşzamanlı olarak gerçekleşen üç oturumla dokuz oturuma ayrılmış 38 sözlü sunumu içeriyordu.

Sözlü oturumlarda lisansüstü öğrenciler araştırma projelerini paylaştılar ve izleyicilerden gelen soruları yanıtladılar. Yapay zeka ve makine öğrenimi, biyomedikal teknolojiler, iletişim ve ağ oluşturma, kontrol ve robotik, elektromanyetik, elektronik, entegre devreler ve sistemler, nanoteknoloji, optik ve fotonik ve sinyal işleme dahil olmak üzere çeşitli elektrik ve elektronik mühendisliği alanları kapsanmıştır.

İki poster oturumu sırasında katılımcılar 25 sunum yapan kişiyle etkileşim kurma ve Enerji Verimliliği bölümündeki araştırmalar hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu. Konferansta ayrıca EE lisans öğrencileri tarafından davet edilen bazı poster/demo sunumları da yer aldı.

Etkinlik jürisi, sunumlar arasından “En İyi Sözlü Sunum” ödülüne üç sözlü sunum, “En İyi Poster Sunumu” ödülüne ise bir poster sunumu seçti. Sözlü bildiri ödülleri Hasan Atakan Bedel, Burak Çatalbaş ve Abdullah Erkam Arslan‘a verilirken, poster bildiri ödülünü Bilal Kabaş aldı.

Konferansın başkanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Süleyman Serdar Kozat yaptı. Etkinliğin organizasyonunda EE yüksek lisans öğrencileri Ahmet Safa Öztürk, Issifu Iddrisu ve Ecem Şimşek ile IEEE Bilkent Öğrenci Kolu’ndan lisans öğrencileri Zeynep Naz Bayındır (EE/II) ve Baturalp Sönmez (CTIS/III) yer aldı.

Etkinlik, bilgi paylaşımıyla dolu bir gün ve lisans öğrencilerine mühendislik ve bilim alanındaki araştırma dünyasını deneyimlemeleri için eşsiz bir fırsat sundu. Katılımcılar, diğer üniversitelerden araştırmacılar ve Türkiye’nin önde gelen mühendislik şirketlerinden profesyonellerle etkileşim kurma şansına sahip oldu.