7. Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilim Sempozyumu (ISBCS 2020) Bilkent Üniversitesi ev sahipliğinde sanal olarak twitter’da gerçekleştirildi

Bilkent Üniversitesi, 31 Mayıs 2020 tarihinde Psikoloji ve Felsefe bölümleri ve Nörobilim programının katkılarıyla 7. Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilim Sempozyumuna (ISBCS 2020) ev sahipliği yaptı. Sempozyumun bahar döneminde kampüste gerçekleştirilmesi planlanıyordu ancak COVID-19 sebebiyle sanal olarak twitter üzerinden yapılmasına karar verildi.

 

UMRAM öğretim üyelerinden Burcu Ayşen Ürgen, Hüseyin Boyacı, Hulusi Kafalıgönül ve Michelle Adams ve Bilkent Felsefe bölümünden Simon Wigley sempozyumun organizasyonunda görev aldı. 

 

Sempozyuma Amerika ve Avrupa’dan 4 değerli konuşmacı katıldı. Konuşmaların ardından, konuşmacılarla twitter üzerinde canlı olarak soru-cevap seansı yapıldı. Sempozyumda ayrıca 32 tane poster sunuldu. Posterler 5 dakikalık daha önce kaydedilmiş video konuşmalar olarak twitter’da paylaşıldı ve poster sahipleri, sempozyum katılımcılarından çalışmaları üzerine geribildirim aldılar. 

 

Sempozyumdaki tüm konuşmaların ve posterlerin videolarına sempozyum websitesinden erişilebilir: http://isbcs2020.bilkent.edu.tr/program.html

 

Sempozyumdaki tartışmalara da twitter üzerinden erişilebilir: https://twitter.com/isbcs2020