UMRAM/ASBAM Bahar 2023 Seminerleri: “Fixational eye movements in the absence of central vision”

Prof. Susana Chung

Optometri ve Görme Bilimi

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley

Tarih/Saat: 8 Mayıs Pazartesi, 17:30

Toplantı Kimliği: 962 2186 4610 (Şifre Kodu: 896970)

Özet: İki taraflı maküler hastalığı olan kişilerin, normal foveası olan kişilerle karşılaştırıldığında çok daha yüksek fiksasyon instabilitesi sergiledikleri bilinmektedir. Artan fiksasyon instabilitesi, oküler kaymaların ve mikrosakkadların daha büyük genliklerine atfedilir. Makula hastalığı olan kişiler için görme performansını sınırlayan önemli bir faktör olarak zayıf fiksasyon stabilitesi öne sürülmüştür. Bununla birlikte, iki taraflı makula hastalığı olan çoğu kişinin görsel görevler için periferik bir retinal lokasyonu, tercih edilen retinal lokusu benimsediği göz önüne alındığında, artan fiksasyon instabilitesinin ve oküler kaymaların ve mikrosakkadların daha büyük amplitüdünün, görsel uyaranların görsel uyaranlardan korunması için gerekli olması da mümkündür. solma. Bugüne kadar maküla hastalığı olan kişilerde sabit göz hareketlerinin fonksiyonel sonuçları belirsizliğini koruyor. Bu konuşmada, makula hastalığı olan kişiler için sabit göz hareketlerinin özelliklerini özetlemek üzere laboratuvarımdaki çeşitli çalışmaları sunacağım; Sabit göz hareketlerinin özellikleri ile görsel performans arasındaki ilişkileri değerlendirmek; ve fiksasyon stabilitesinin artmasının veya azalmasının, maküla hastalığı olan kişilerde görmeye fayda sağlayıp sağlayamayacağını ampirik olarak belirlemek.

Konuşmacı Hakkında: Susana Chung, Berkeley’deki California Üniversitesi’nde Optometri ve Görme Bilimi Profesörüdür. Optometri eğitimini Hong Kong Politeknik Üniversitesi’nde tamamladı ve ardından Melbourne Üniversitesi’nden Optometri alanında yüksek lisans derecesi ve Houston Üniversitesi’nden Fizyolojik Optik alanında doktora derecesi aldı. Daha sonra Minnesota Üniversitesi’nde doktora sonrası eğitimini tamamladı. Susana’nın araştırma merkezinin ana hedefleri, göz bozuklukları veya hastalıkları durumunda görmeyi sınırlayan faktörlerin anlaşılması ve görme bozukluğu olan kişilerin görüşünü iyileştirmek için etkili paradigmaların geliştirilip geliştirilemeyeceğidir. Araştırmalarında psikofizik, hesaplamalı modelleme, retinal görüntüleme ve göz izleme gibi çeşitli teknikler kullanıyor. Araştırmaları 2000 yılından bu yana NIH tarafından sürekli olarak desteklenmektedir. Susana, araştırmaya yaptığı katkılardan dolayı Atwell Az Görme Konusunda Araştırma Mükemmelliği Ödülü, Borish Üstün Genç Araştırmacı Ödülü ve Glenn A. Fry Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül almıştır.